10°
Четвъртък, 16 Май 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Иззеха близо 600 стоки менте от магазин в центъра на Шумен

Избори 2 в 1

Мая Манолова откри офис на “Солидарна България” в Шумен

Водачът на листата на коалиция “Солидарна България” в Шумен Мая Манолова заедно с други кандидати на обединението откри предизборен офис в гр.

1100 0

Николай Денков от Шумен: За 10 месеца с общините тук подписахме 21 проекта за 27,3 млн. лв., а ГЕРБ за 4 г. даде 2.1 млн. лв. за 5 проекта

Доскорошният премиер и водач на листата на ПП-ДБ в Шумен Николай Денков, заедно с двама от лидерите на коалицията Кирил Петков и Атанас Атанасов, проведе открит разговор с шуменци пред пълна зала снощи.

1434 0

Любомир Христов, водач на листата на ГЕРБ-СДС - Шумен: Ще продължим да работим за устойчиви решения във водния сектор и модерни пътища

„Само отговорно и стабилно правителство с пълен мандат на управление може да донесе сигурност и предвидимост в развитието на България и на Шумен“, това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ-СДС в Шумен Любомир Христов пред кандидатите за народни представители, партийни членове, съмишленици и симпатизанти на среща във връзка с предсрочните парламентарни избори и избори за Европейски парламент.

2739 0

Шумен

Младежките програми в TESY - Възможност за развитие

TESY е компания, която вече 30 години се налага, като една от най-иновативните и водещи компании в производството на бойлери с индиректно загряване и електрически отоплителни уреди в Европа.

613 0

Екипът на Общинския съвет по наркотични вещества показа пред ученици опасностите от алкохола и наркотиците

Ден на отворените врати направиха специалисти от Общинския съвет по наркотични вещества към община Шумен и показаха отблизо работата си за борба с различните зависимости сред подрастващите.

505 6

Работна група ще прави визия за развитието на футбола в Шумен

Ще бъде създадена създаде работна група от специалисти от всички клубове за изработване на визия за развитието на футбола с хоризонт 5, 10 и 20 години.

2267 27

България

Времето

В четвъртък над западната половина от страната ще се задържи предимно облачно. На места ще има валежи от дъжд, през деня ще отслабват и ще са на по-малко места.

121 0

Кабинетът дава 39 млн. лв. за заплатите на академичния състав на университетите

Служебното правителство ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г.

148 0

Откриха обгорени тленни останки в ботевградско село, полицията разследва убийство

Части от мъжко тяло са намерени днес в местността Чуклата на ботевградското село Новачене, съобщава местната медия Botevgrad.

328 0

Свят

Външни сили се стремят да повлияят на американските избори, предупреждава ръководителката на шпионажа на САЩ

Има все по-голям брой чуждестранни актьори, включително недържавни, които се стремят да повлияят на изборите в САЩ, а Русия, Китай и Иран са най-значимите, каза директорката на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс на вчерашното изслушване в Сената, предаде Ройтерс.

36 0

Роберт Фицо е дошъл в съзнание

Словашкият премиер Роберт Фицо, който вчера беше тежко ранен при опит за убийство, дойде в съзнание след операция, продължила няколко часа, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА и БТА.

54 0

Байдън и Тръмп се съгласиха на два президентски дебата

Президентът на САЩ Джо Байдън и съперникът му от републиканците Доналд Тръмп приеха в сряда поканата на CNN да се изправят лице в лице на 27 юни в първия дебат на кандидатите за вота тази година, предлагайки възможността за най-високи залози в надпреварата за Белия дом, съобщи Ройтерс.

414 0

Спорт

Ботев пак отказа Лудогорец и прегърна Купата след 100-минутно зрелище

Ботев (Пловдив) е новият носител на Купата на България! За четвърти път в историята си "канарчетата" прегърнаха Купата, както се пее в една от любимите песни на техните фенове.

162 0

Заради батака в щангите: Държавата финансира директно тримата ни олимпийци

Тримата български щангисти с олимпийски квоти - Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов, ще бъдат финансирани директно от държавата, за да се заобиколи батака във федерацията и те да не останат без подготовка за Париж 2024.

349 2

Манчестър Сити се наложи над Тотнъм в отложен мач във Висшата лига и е близо до поредна титла в Англия

Отборът на Манчестър Сити се наложи над Тотнъм с 2:0 при гостуването си в отложен мач от английската Висша лига.

231 0

Любопитно

Принцесата на Люксембург Александра стана майка за първи път

Една от най-малките монархии в Европа - Люксембург, посрещна кралско бебе. Единствената дъщеря на херцог Анри Александра стана майка за първи път, информират сп.

213 0

„Пухкава като захарен памук“: Учени откриха гигантска газова планета

Учени откриха планета, която е по-голяма от Юпитер, но изненадващо е пухкава и лека като захарен памук, предаде Асошиейтед прес.

216 0

Мерил Стрийп получи почетна „Златна палма“ на кинофестивала в Кан

Актрисата Мерил Стрийп получи почетна "Златна палма" на откриващата церемония на кинофестивала в Кан, съобщиха световните осведомителни агенции.

161 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

5041 7

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

9776 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

16213 27

Новият вино бар в Шумен WINE BAR & COFFEE: Експлозия на сетивата във всяка глътка

Напитката на боговете вече си има свой дом в Шумен. Мястото е WINE BAR & COFFEE – новооткритият вино бар, който очарова сетивата с първокласна селекция вина на достъпни цени.

8194 0

Нова специалност в Професионална гимназия по икономика - Шумен

Професионална гимназия по икономика – Шумен ще приема ученици в VIII клас за учебната 2024 – 2025 г.

9149 0

Този сайт използва бисквитки