Европейският бизон- климатичен герой:

Европейският бизон- климатичен герой

27 май 2024  |  LIFE Vultures news, Блог

Завръщането на Европейските бизони (зубрите) в Европа може да подобри съхранението на водород, да повиши биоразнообразието и да стимулира развитието на туризма, основан на съхранена, запазена природа. За да се увеличи максимално благоприятното въздействие на това емблематично тревопасно животно, популациите му трябва да са свободни и да обитават големи, добре свързани територии.

Проведе се първото „Диво училище“ на Фондация „По-диви Родопи“

23 май 2024  |  Новини

Проведе се първото „Диво училище“ на Фондация „По-диви Родопи“, с което от организацията започват образователна си програма. В два поредни дни представители на организацията проведоха теоретично занимание и посещение на терен с ученици от Езиковата гимназия „Христо Ботев“, гр. Кърджали.

Фондация „По-диви Родопи“ и „Дива Гора“ с първо сътрудничество за насърчаване на продуктите и услугите с мисъл за природата в Източните Родопи

22 май 2024  |  Новини

Изключително развълнувани сме да обявим вълнуващо ново партньорство с Мед „Дива Гора“, местен производител на висококачествен мед. Това сътрудничество има за цел да постави началото на успешен и работещ пазар за природни продукти и да подобри възможностите за устойчив бизнес в Източните Родопи.

Как да бъдем отговорни посетители на дивата природа и защо е важно?

16 май 2024  |  Новини

В един свят в който пътуването става все по-достъпно, въздействието на туризма върху природата не може да бъде надценено. Въпреки че туризмът може да донесе икономически ползи на местните общности и да повиши осведомеността относно значението на опазването, той също така представлява значителна заплаха за крехката околна среда, особено през размножителният период на животните. В тази статия се задълбочаваме в значението на отговорния туризъм за опазването на природата.

Фондация „По-диви Родопи“ е сред учредителите на Сдружение „Устойчиви гори“

15 май 2024  |  Новини

Сдружението обединява екологични сдружения, социални сдружения, браншови организации, социални лидери, природозащитни лидери и компании от дървопреработвателния сектор, които са заинтересовани от устойчивото управление на горите и поддържането на баланса между интересите на икономическия, екологичния и социалния сектор в България. На учредителното събрание присъства и представител на ИАГ, който се запозна с процеса.

Фондация „По-диви Родопи“ е сред финалистите на деветото издание на Vivacom Регионален грант

2 април 2024  |  Новини

Фондация „По-диви Родопи“ е сред финалистите на 9-тото издание на Vivacom Регионален грант , който за 2024 година подкрепя 10 проекта с 10 000 лева всеки в общ за програмата бюджет от 100 000 лева.

Повече от сто души се включиха в отбелязването на тазгодшиния Световен ден на завръщането на дивата природа

25 март 2024  |  Новини

Повече от сто души се включиха тази събота (23-ти март) в отбелязването на тазгодишния Световен ден на завръщането на дивата природа. Участниците се включиха в специално организирана за деня еднодневен пешеходен преход и наблюдение на диви животни.

Черни лешояди заеха гнезда в Източните Родопи за пръв път след повече от 30 години

14 февруари 2024  |  Новини

През февруари ставаме свидетели на забележителен момент за българската част на Родопите. След 31 години две двойки черни лешояди отново заеха гнезда в тази част на планината.

  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да остане непроменено.