Храносмилателни Ензими

(2 клиентски отзива)

63.00 лв.


100% оригинален продукт

☎️  0877 10 66 20  – консултация или поръчка

✉️ Изпрати съобщение по  Viber 

Купи с 30% отстъпка – научи как


Код: 111 Категории: , Етикет:

Храносмилателни ензими АкваСорс

Съществена подкрепа за по-добро усвояване на храната и хранителните вещества.

Тази уникална комбинация от храносмилателни ензими, произведена от растителни източници (амилаза, протеаза, липаза, лактаза и папаин), спомага за ефективното разграждане на храната и хранителните вещества.

За още по-голяма подкрепа и максимална ефективност, тя е обогатена с Lithothamnion (Червени водорасли) и Суперхраната AquaSource органични водорасли.

Ензимите са необходими за храносмилането, тъй като играят важна роля при разграждането и усвояването на храната и хранителните вещества. Без достатъчно ензими, храненето ще напрегне тялото и ще го изтощи. Те помагат да се предотврати подуването на стомаха и лошото храносмилане, и участват в борбата с последиците от преработените и консервирани храни.

AquaSource Храносмилателни Ензими уникално съчетават амилаза, протеаза, липаза, лактаза и папаин, произведени от растителни източници. Те са обогатени с Lithothamnion (Червени водорасли) и нашата Суперхрана* AquaSource органични водорасли, за да се подпомогне постигането на максимално ефективна хранителна стойност.

Уникална комбинация на ензими

Амилаза – ензим, който разгражда нишестето, превръщайки го в захар. Тоестествено съдържа глюкоза. Амилазата разгражда и разделя различните връзки в него, като извлича захарта, за да може да се оползотвори от организма.

Липаза –водоразтворим ензим, който подпомага разграждането на мазнините, така че да могат да се усвоятв червата.

Лактаза – лактозата е млечна захар, алактазата е ензимът, необходим за смилане или разграждане на тази захар, така че тя да може да се усвои в тънките черва. Лактазата се произвежда естествено в човешкото тяло, но някои хора не произвеждат достатъчно количество лактаза, необходима за пълното разграждане на лактозата. Неусвоената лактоза може да причини разстроен стомах, подуване,стомашни спазми, газове и диария..

Папаин – ензим, който се намира естествено в незрелите плодове на папаята. Той помага за смилането и усвояването на животинския протеин. Много латиноамерикански култури използват папаина от векове. Най-старата историческа употреба на папаин е да запазва и прави месото крехко. Ензимът помага да се разрушат жилавитевръзки между влакната в мускулната тъкан.

Lithothamnion (Червени водорасли) – богати на калций, съдържат и редица други минерали и микроелементи.

Суперхраната AquaSource органични водорасли – от езерото Горен Кламат – едни от най-чистите и богати на минерали водорасли в света. Нашият собствен процес на биоактивно сушене BioActive Dehydration® осигурява максимална хранителна стойност.

Основни предимства

Осигурени по естествен път чрез нашите съставки:

  • Ензими от естествен източник, които помагат за разграждане на нишестето, мазнините и протеините,за по-добро храносмилане и усвояване на хранителните вещества.
  • Лактазата допринася за по-доброто храносмилане на млечните продукти.
  • Включва Lithothamnion (Червени водорасли), естествено осигуряващи калций.
  • Включва AquaSource органични водорасли, съдържащи витамин В12, който допринася за намаляване на чувството за отпадналост и умора.

Състав на AquaSource Храносмилателни Ензими

Хранителна добавка – 60 капсули. Нетно тегло – 39.6g

В препоръчителен дневен прием от 1 и 2 капсули, в основа от оризово брашно:

  • Lithothamnion (червени водорасли) – 190mg / 380mg

Естествено осигуряващи:

  • Калций – 60mg (7.5%*) / 120mg (15%*)
  • Афанизоменон флос-акве (Органични водорасли от езерото Кламат) – 60mg / 120mg

Естествено осигуряващи:

  • Витамин С – 5.4mg (6.75%*) / 10.8mg (13.5%*)
  • Витамин B12 – 0.5μg (20%*) / 1μg (40%*)
  • Витамин B5 – 0.6mg (10%*) / 1.2mg (20%*)
  • Протеаза – 60mg / 120mg
  • Амилаза – 50mg / 100mg
  • Бромелаин – 50mg / 100mg
  • Папаин – 50mg / 100mg
  • Лактаза – 20mg / 40mg
  • Липаза – 20mg / 40mg

Капсула: Растителна целулоза

*Хранителна референтна стойност в ЕС в %.

Указания за употреба

  • Като част от 4-седмичната Програма Лесно начало – 1-ва, 2-ра, 3-та и 4-та седмици – по 1 капсула преди 2 основни хранения
  • Ако не е част от Програма Лесно начало – по 1 капсула преди всяко основно хранене.
  • Да се съхранява на сухо и хладно място.
  • Да не се превишава препоръчания дневен прием.
  • Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.
  • Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословен начин на живот.
  • Производител: Specialbalance Ltd

Здравни твърдения, одобрени от Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ):

  • Витамин В12 допринася за намаляване на чувството за отпадналост и умора.
  • Витамин В12 допринася за нормалната функция на нервната и имунната системи.
  • Калцият допринася за нормалната функция на храносмилателните ензими.

Данни за алергени

  • Не съдържа алергени според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

Подробна информация за ензимите, нужни за храносмилане

Имате ли понякога усещане за тежест в стомаха часове след хранене? Будите ли се посред нощ заради лошо храносмилане?

Може би страдате от подуване, констипация, диария или метеоризъм, въпреки че се храните здравословно? Тези и много други симптоми показват, че храносмилането ви не е достатъчно добро, за да поддържате добро здраве.

Дори и на пръв поглед изглеждащи несвързани симптоми като изтощение и замъгляване на мозъка, лоша памет, безпокойство и лошо настроение, в повечето случаи всички те са следствие от неадекватно храносмилане.

Често чуваме фразата „ние сме това, с което се храним“, но по-верният вариант на тази фраза би бил „ние сме това, което приемаме и усвояваме от храната, която ядем“. Храносмилателните ензими заедно с достатъчно количество солна киселина в стомаха и жлъчния сок от черния дроб/жлъчния мехур са от първостепенно значение за доброто храносмилане и усвояването на хранителните вещества.

Разочароващо и обезпокоително е откритието, че в материално осигурения западен свят съществува феномена недохранване при наличието на адекватна храна.

Какво можем да направим при това положение?

Полезно ще бъде преди това да направим кратко описание на случващото се в храносмилателния ни тракт:

Храносмилането започва още когато видим или помиришем аромата на храната, та дори и само с мисълта за нея. Вижте какво се случва в устата ви, когато си помислите за резен сочен лимон – образува се слюнка дори само при мисълта за киселия лимон, нали?

Тази слюнка съдържа храносмилателния ензим амилаза, който започва храносмилането. Следващата стъпка е дъвкането – механично раздробяване на храната на по-малки частици, при което тя се покрива по-добре с необходимите за храносмилането ензими.

След преглъщането (дано да е станало след добро сдъвкване на храната), стомахът отделя солна киселина и ензимите протеаза и липаза, за да продължи разграждането на храната на все по-малки частици. Ролята на солната киселина (HCl) е да подпомогне разграждането на протеина, както и да убие нежелани паразити и инсекти.

(Да, киселината е жизненоважна за нашето здраве – вероятно около 90% от хората, взимащи антиациди, имат голям дефицит на киселини, но симптомите на твърде висока киселинност и твърде ниска са много подобни, което може да е много объркващо).

Ако искаме да се грижим за ставите си, не бива да пренебрегваме необходимостта от консумацията на много зеленчуци и разнообразни плодове, съдържащи „протеолитични ензими“, които помагат за намаляване на възпалителните процеси.

Два от найдобрите плодове са ананасът, който съдържа бромелаин и папаята, която съдържа папаин. Също така е подходящо да се ядат вишни и тъмноцветни плодове като боровинки.

След като напусне стомаха е необходимо степента на киселинност на храната да намалее, поради което от панкреаса се освобождават различен набор ензими, а също така и жлъчна течност от жлъчния мехур (или от черния дроб, ако е отстранен жлъчния мехур). Жлъчката има много важни функции, включващи разграждане на мазнини, детоксикация, тироидна функция/метаболизъм и други.

При добро здравословно състояние, след ефективно разграждане, хранителните елементи се абсорбират в кръвообращението и лимфната система през чревната лигавица. Когато храносмилането е нарушено, често протеините се абсорбират преди да бъдат напълно разградени и могат да създадат здравословни проблеми като алергии и хранителна непоносимост, които водят до широк спектър симптоми, включително и гореспоменатите.

Затова се нуждаем от ензими за всички аспекти на храносмилането и жлъчен сок за разграждането на мазнините, но трябва да сме сигурни, че жлъчните и панкреатичните пътища са чисти, за да могат, както жлъчния сок, така и ензимите, да достигнат там, където е необходимо.

Как?

Първо – стремете се да намалите токсичното натоварване върху черния дроб като избягвате преработените храни, големи количества алкохол и рафинираните растителни масла. Също заменете токсичните почистващи препарати за дома с понатурални алтернативи, както и тоалетните принадлежности с естествени.

Токсините могат да навлязат в тялото през кожата и белите дробове, както и чрез храната и напитките, и вероятно участват в задръстването на жлъчните и панкреатичните ензимни пътища, като вероятно след това се намалява притока и доставката на жлъчен сок и храносмилателни ензими към тънките черва.

За да подпомогнете горния процес може да опитате следното: всяка сутрин или вечер на гладен стомах смесете 1 или 2 чаени лъжички органичен зехтин с 1 или 2 чаени лъжички лимонов сок, разбъркайте добре и изпийте. Това е много добро за черния дроб и жлъчния мехур и помага за пречистването на жлъчните и панкреатични пътища.

След това може да подпомогнете свободния поток на жлъчен сок като хапвате по-големи количества от зеленолистни зеленчуци, сурово цвекло, ябълки, артишок и селъри. Цвеклото съдържа бетаин, който изтънява жлъчката и предпазва от образуването на жлъчни камъни. Бетаина също е богат източник на солна киселина, която е много важна за храносмилането и подпомага секретирането на жлъчен сок от жлъчния мехур.

Куркумата също се счита за полезна, тъй като подпомага отделянето на жлъчна течност от жлъчния мехур. Известно е, че допълнителна полза от честото използване на тази подправка в кухнята, е нейния противовъзпалителен ефект. С добавянето на куркума (към къри, супи, яйца, гювечи и др.), може да добавите и малко сминдух, който също подпомага смазването на жлъчните пътища.

За да се подпомогне отделянето на достатъчно солна киселина в стомаха (помнете, че е много важна за разграждането на протеините, за потока на жлъчен сок и панкреатични ензими, както и за унищожаване на нежелани паразити), приемайте 1- 2 чаени лъжички органичен, непастьоризиран ябълков оцет, разреден с равно количество вода, 15-20 минути преди всяко хранене и след това изпийте голяма чаша вода.

И последно, но не по важност – преди всяко основно хранене взимайте по една капсула АкваСорс Храносмилателни Ензими с водорасли. Те осигуряват протеаза за разграждане на белтъци, амилаза за разграждане на въглехидрати, липаза – съответно за мазнини, лактоза – за млечен белтък, а също и бромелаин и лактоза, които набавяме от ананас и папая, и подпомагат доразграждането на протеините (те също са известни като противовъзпалителни ензими).

AquaSource комбинира ензимите с АкваСорс АФА Водорасли за допълнителна подкрепа, естествено осигуряваща витамин C, витамин B12 и витамин B5.

Източник: myaquasource.net

2 отзива за Храносмилателни Ензими

  1. Krasi Manov

    Използвам добавките на AquaSource® защото са естествени продукти, полезни за здравето, имунитета и енергията!

  2. Ivanka Toshkova

    Укрепва имунната система и е естествен продукт.

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Също може да ви хареса…

Shopping Cart